everlasting love@faiha's family

By: nor suhaiza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 23-May-2009 07:42 Email | Share | | Bookmark
Sambutan kali ke 4 Hari Bakat & Kesenian Tadika Tahfiz Gemilang

16 Mei lepas , sekolah abg danish anjurkan Hari Bakat & Kesenian (HEBAT) kali ke 4..kirenye ni salah satu acara tahunan Tadika Tahfiz Gemilang TTG..sume caw tadika TTG berkumpul kat Sekolah Menengah Teknik Kuala Terengganu tuk acara ni..smpkn caw dr Paka pn smp cni..jauh gak tu..

Mcm2 acara diadakan seperti tilawah al-quran, deklamasi sajak, pertandingan bacaan Read & Easy, pertandingan mewarna, nasyid dll..sume ni tuk byk kategori le..bkn tuk tadika shj..cz Tahfiz Gemilang ni ade gak tuk sekolah rendah lebih kurang mcm tu le..

Abg Danish msk pertandingan nasyid ngan mewarna..mama yg terlebih excited cz 1st time attend acara yg melibatkan ank sdiri..hehe..papa frust sgt cz x dpt join sama..xpe la, harap2 tuk thn dpn papa ade nnt..
Malas le nk cite pjg, tgk je la gmbr yg mama sempat snap ari tu..kelam kabut gak mama kejap cz mane nk pegang handycam cz papa dh pesan awal2 ambik sume pakai tu cz die nk tgk...ngan nk handle adik lg..huhuhu..penat gak le..tp seronok..











Wednesday, 20-May-2009 00:17 Email | Share | | Bookmark
piknik sempoi

dh nk dkt sebln mama x update fp..x sempat sesgt..nk kata xde story, byk gak ade..sume asik tangguh je nk cite kat cni..nk wat mcm mane, kalu time papa xde mama mmg x menang tgn nk wat sume keje..mane nk wat keje umah, nk anta ambik abg, nk ke bdr top up bekalan kek, nk baking lg..mmg x terasa sgt skrg masa berlalu..sehari tu rase cepat sgt..ni sedar2 papa dh nk blk smula..yahooooo..

last month, papa bwk le g piknik yg sempoi..sbb ape sempoi?sbbnye plan last minit, mkn pn wat last minit, so tempatnye pn tempat yg ala2 je la.. xpe la kurang2 ade gak aktiviti time papa ade..aktiviti ni lps blk dr jln2 bukit tinggi ari tu le..kalu plan awal2, bleh le ajak adik bradik yg lain, lg ramai lg seronok, bleh wat bbq ke..ni udah last minit, sape nk ikut..sume dh ade aktiviti sdiri hujang minggunye..xpe la lain kali plak, maybe ke air terjun le plak..lg best kn..

layan je la gmbr yg sempat disnap..gmbr time mandi manda kat air xde le cz sume dh basah lenjun..silap2 kn ngan kamera terendam dlm air..













lepas ni entry psl abg danish join nasyid ngan pertandingan mewarna anjuran sekolah die plak ye..insya Allah..


Tuesday, 21-Apr-2009 13:43 Email | Share | | Bookmark
jalan2 bukit tinggi



sebenarnye x plan pn nk bercuti ke bukit tinggi ni....alih2 papa balik trus die ajak ke sana ..papa bgtau hadiah besday abg danish le ni..lgpun cuti sekolah baru ni, papa xde kat cni kn, so mmg x ke mane2 selain blk kb je..tu pun ngan mama ngan adik je..

kalu nk ke destinasi yg agak jauh nnt x cukup masa plak..ni pun ambik peluang cuti ari minggu jumaat sabtu je..jd le.. ..hari pertama kat sana cuaca elok je panas..dpt le jln puas2..smp2 je trus check in, tgk bilik sume dulu..rehat jap..

pas tu, bwk abg ngan adik g rabbit park..kitaorg naik bas ala2 train yg disediakan..saje je papa malas nk g ngan keta cz nk bg abg ngan adik rase seronok naik mende alah tu.. seronok sgt dua badek ni..ye la, mane pernah naik bas cenggini gaya..hehe..








ingatkan dr Rabbit Park nk trus ke Japanese House tp papa cakap esok je la..nnt esok xde aktiviti plak..a'aa ye gak..mama ikut je..nk abiskn waktu ptg tu, pusing2 je la colmar tropicale tu sambil ambik2 gmbr..nk bwk bdk2 ni mandi pool kn x leh cz abg danish time ni tgh selsema takut melarat plak..xpe la, pool kat mane2 ade..pool plastik kat umah kite pn ade ye..







malam xde wat ape2..just kuar mkn..pastu papa ngan abg danish layan main game..mama bwk adik main playground kat sebelah..ade gak org wat show tp malas le nk layan cz ramai sgt..x ambik gmbr pn kena berasak2..kalu xde ank2 xpe la nk berebut2..ni sian plak ank2 terpaksa berhimpit2..







keesokkan arinye, mmg dh plan nk ke Japanese House..kirenye lps check out trus ke sana le..pas tu trus turun balik..lepas bfast, layan posing lagi..ala bkn kena bayar pun nk bergambar kn.. masuk kedai2 souvenir, kot2 ade mane berkenan..x beli ape pn, just t shirt selai sorang tuk ingatan..






dah puas posing, masa tuk check out..elok je smp carpark Japanese House hujan..alamak..x best le cenggini..papa cakap xpe la, x lebat mane..redah je la..alang2 dh dtg, takkn x nk msk..sementara tunggu bas yg ala2 lori tu lg skali tuk naik ke Japanese House, papa cbuk plak interview pak guard kat c2.. time duk nunggu tu x le ramai mane..alih2 bile bas smp, penuh le plak..hujan mcm x nk bhenti je..smp kat entrance Japanese House, hujan punyer le lebat..dh le payung satu je..nk msk dlm tu bkn ade bumbung2 bagai..kena pakai payung..kalu x lebat xpe..ala..mcm x leh masuk je sana..papa tanye mama mcm mane..mama cakap kalu berdua mmg redah je, tp bile pikir ank2 hish x msk akal..kn demam plak belaka..dlm hati mmg frust cz mama dh berangan nk posing pakai kimono.. xpe la, lain kali..ank2 lebih penting kn..
Quote:
re:gee:a'aa..bkn takat sejuk, lg panas ade le..mlm ke siang sama je..hehe..bwk bdk2 ni x yg pernah lg ke sana..lgpun tu yg plg dkt & sempat tuk percutian pendek..cuti sek ni x tau le lg ke mana..kena tgk jadual papa dulu..


Saturday, 11-Apr-2009 00:27 Email | Share | | Bookmark
hepi 5th besday danish



lamanyer x update fotopages ni..ntah le, nk kata malas pn ye, xde masa pn ye..dh le nk2 edit2 gmbr lembap..huhuhu..tu yg buatkn lg malas..xpe la, kurang2 ingat gak nk update citer2 kat cni wlpn skali skala..

09042009 yg lepas, genap le umur anak bujang mama yg ke 5 thn..hehe..dh besar dh pn abg..ye la, kalu dh sekolah lg le besar kn..besday abg kali ni time papa xde gak..so, mama xde le plan nk celebrate besday beria..kite tunggu papa balik dulu ye..nnt kite kire kendian.. tp at least mama berjaya gak wat kek special tuk abg kn..tema BEN10 mcm yg abg nak kn..wlpn hasilnye xde le sehebat mane tp kire ok la kn.. sebijik kek ngan dua dozen cuppies tuk abg mkn2 kat sekolah ngan membe2 & cikgu2..pic2 kat sekolah suma mama mintak tolong cikgu yg ambikkan..

tuk abg, mama doakan semoga abg panjang umur, murah rezeki, sehat slalu, blaja rajin2 & jgn nakal2..(nk2 kat umah, sbb kalu kat sekolah mmg ni jenis pendiam, tgk je ape yg org wat..ni komen cikgu2 le...xpe la at least abg x kacau ank org..hehe)



jadinyer lps abis kelas, waktu minum ptg nk balik bermula le acara potong kek.. ceria anak mama..hehe


yg ni plak gambar masa celebrate besday pelajar2 kat lahir bln jan, feb & mac kat sekolah bln lps..abg danish x ketinggalan potong kek gak cz time ni mama bekalkn sebijik kek coklat..hehe..x aci sungguh abg, padahal x smp waktu lg nk celebrate..



Thursday, 26-Feb-2009 07:50 Email | Share | | Bookmark
fancy cookies class

ari selasa lps, 24hb (siap tarikh lg..hehe) sempat g kelas fancy cookies..best sgt..sama cikgu ngan class cupcakes ari tu gak..sape2 yg duk kuala tganu mesti pernah tahu psl kelas @ farinme cupcakes house ni..hehe..(buat baya, dik akak promote kedai awk ni..hehe..tuk kelas akan dtg kena bg discount ni.. )..sape yg duk area kuala terengganu or x kisah le kat mane2 pn janji minat nk blaja sume ni try le bukak http://farin-mecupcakes.blogspot.com ...

ingatkn lama kelas ni..tp kejap je rupenye..x le lama & complicated mcm wat cupcakes,.







[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net